blog classic image
maandag 12 februari 2018

Zorg voor voldoende ventilatie

Het succes van snel en efficiënt bouwdrogen zit niet enkel in het plaatsen van een degelijke bouwdroger, maar evenzeer, en misschien nog veel meer, in het zorgen van voldoende ventilatie en luchtcirculatie.

Circulatie is king!

Een bouwdroger op zich zal het vocht uit de lucht opnemen en afvoeren. Het vochtgehalte uit de lucht daalt en geleidelijk aan zal ook het vocht uit het bouwmateriaal verdampen en opgenomen worden in de lucht. Dit proces herhaalt zich tot de lucht zo goed als vochtvrij  is.
Echter, als er onvoldoende circulatie is in de lucht, blijft ook het vocht langer hangen. Extra ventilatie zorgt ervoor dat de bouwdroger beter het vocht uit de lucht kan opnemen en versnelt het droogproces aanzienlijk.

Verwarmen is queen!

Nu de herfst- en wintermaanden eraan komen, is ventilatie op zich niet meer voldoende. Bij een temperatuur van minder dan 10° zal het vocht uit vloeren en muren onvoldoende verdampen en mag je nog zoveel voor circulatie zorgen als je wil, de bouwdroger zal niet efficiënt zijn werk kunnen doen. Je zal de ruimte dus bijkomend moeten verwarmen zodat het water uit de bouw kan verdampen. Zodoende komt het in de lucht terecht en kan het door de bouwdroger opgenomen worden.

Drie toestellen??

“Heb ik dan drie toestellen nodig? Dat zal mij nogal een duit kosten…” We horen het u denken en we kunnen uw verzuchting helemaal begrijpen. In vele gevallen is het ook terecht. De drie toestellen moeten alle drie gehuurd worden en hebben allen stroom nodig. En al worden er vaak pakketten aangeboden van de drie toestellen samen, het blijft een serieuze investering.

Corroventa, het Zweedse topmerk in droogsystemen, heeft het daarom anders aangepakt en ontwikkelde droogtoestellen die een extra verwarmings- en ventilatiefunctie hebben. Hierdoor hoeft u slechts één machine te plaatsen en dus ook te huren en wordt het energieverbruik serieus beperkt.
Bovendien laat het Supervision systeem toe om het droogproces nauwgezet op te volgen en de ventilatie en verwarming slechts in te schakelen wanneer dit echt nodig is. Op die manier verhoogt u het rendement van uw toestel aanzienlijk en zal de ruimte snel en efficiënt uitgedroogd worden.

Meer weten over het drogen met ventilatie en verwarming? Aarzel niet om ons te contacteren:

T: 0476 63 52 17

contact@flh-dryingsolutions.be