blog classic image
dinsdag 13 februari 2018

Water in uw kelder? Opgelost met een bouwdroger!

Een zware storm met opstijgend grondwater tot gevolg , een gesprongen leiding na de eerste vrieskou,… en het water staat snel enkele centimeters hoog in je kelder!
Nog los van een definitieve oplossing wil je het water zo snel mogelijk weg hebben uit je kelder. Want zo’n vervelende ongemakken zijn vaak snel gebeurd, maar de ellende van langdurig vocht in je kelder of je woning valt helemaal niet mee! Afbrokkelend pleisterwerk, geurhinder, risico op ongedierte, schimmelvorming,… het zorgt er allemaal voor dat je kelder op termijn onbruikbaar wordt.
Maar geen paniek, het gebruik van een bouwdroger gedurende enkele weken droogt je kelder opnieuw perfect uit! We leggen je even uit hoe dat werkt.

Alle water weg?!

De eerste actie die mensen dan ondernemen, is het wegpompen van het water met een dompelpomp en zo nodig het lek dichten. Dit is de goeie reflex, maar daar stopt het niet bij. De ruimte mag dan misschien droog en watervrij lijken, dat is bijlange het geval niet, zeker niet in de koude herfst- en wintermaanden. Door het water in de ruimte is de luchtvochtigheid ferm gestegen en zal het vocht  geleidelijk ook in de vloeren en muren trekken. Dit zorgt op lange termijn voor schadelijke effecten, zoals geurhinder en schimmels.  

Winst op lange termijn

Een bouwdroger kan dit in geval wonderen verrichten. De bouwdroger zuigt het vocht rechtstreeks op uit de lucht, neemt het water op en voert het af. De waterschade wordt op die manier veel sneller aangepakt en het vocht krijgt geen kans om in te trekken en nog meer schade te berokkenen. De huur van een bouwdroger zal je nu wel iets kosten, maar de winst op lange termijn is onbetaalbaar! Je kelder wordt verlost van die kwalijke muffe geur en schadelijke schimmels en is opnieuw bruikbaar als efficiënte opbergruimte.

Meer weten over het droger van je kelder? Aarzel niet om ons te contacteren:

T: 0476 63 52 17

contact@flh-dryingsolutions.be